Навиците на водачите ви имат пряко влияние върху разходите!

Шофьор и клиент

Известна чуждестранна компания, която предлага GPS проследяване публикува анализ, който показва нагледно как внедряването на система за GPS проследяване реализира намаляване на разхода на гориво, без дори да са налични случай на кражби на гориво. Анализът е базиран на милиарди моментни данни изпратени от общо 20 000 автомобила на техни клиенти за пет годишен срок.

Относно икономията на гориво, проучването сочи, че средно всяка фирма, която е съблюдавала и редуцирала ненужното време на работа на двигателите на място, т.е. изключване на двигателя при престой по-дълъг от 1-2 минути, е успяла да намали времето на работа на място средно с 35 минути дневно, което означава около 30лв месечна икономия от гориво на всеки автомобил. Тази сума се равнява на 360лв годишно от всеки автомобил, обратно във вашия джоб! Като добавим и превенцията на кражби на гориво, която реализирате използвайки система за GPS проследяване като iTrack, тези числа обикновено отиват далеч над споменатите.

Въпреки, че със сигурност повечето от вас не се замислят колко голямо отражение има ненужната работа на място, проучването твърди, че редом със неефективното управление на автомобила, работата на място е един от водещите признаци за повишение на разходите за гориво. За ваше улеснение, ние от iTrack, създадохме графика изобразяваща процента на ефективна работа и работа на място за всеки един ден.

Двигател - ефективна работаДвигател - работа на място